SCHRIJVEN ENZO

Zo rond mijn zestiende jaar begonnen boeken een steeds belangrijker rol te spelen. Ik genoot van de nieuwe werelden die ze openbaarden. De kennis, de inzichten maar ook de herkenning en emotie die boeken geven slurpte ik met graagte op.  Zo'n heerlijke oude, lompe maar toch ook comfortabele leesfauteuil omringd door boekenkasten is een gouden plek om boeken te verslinden.

 

Schrijven is leuk en maakt gedachten en gevoelens tastbaar. Als lezer kun je zelf kiezen wanneer, waar en hoe je een verhaal tot je neemt. In alle gevallen ontstaat een bepaalde verbinding tussen lezer, schrijver en het verhaal. Een bijzondere vorm van intimiteit die wat mij betreft niet verloren mag gaan. Verschillende levensrollen geven kleur en vorm aan mijn schrijfwerk. Bij mij zijn dat onder andere adoptiekind, zoon, broer, vader, partner en vriend maar bijvoorbeeld ook student, advocaat, ondernemer, allochtoon ENZO(voort). Voor al deze rollen kunnen oneindig veel bijvoeglijke naamwoorden worden geplaatst. Van 'geweldige' tot 'vreselijke' en alle nuanceringen die je daarbij kunt bedenken. Welk bijvoeglijk naamwoord je ook gebruikt, een ding is zeker: er is geen gebrek aan kleuring. Mijn leven is soms chaotisch, vaak afwisselend, leuk en soms verschrikkelijk, passievol en dan weer eens grijs. Maar zelden saai.

 

Wil je iets delen of ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Ik hoor het graag. Hou daarbij het bovenstaande indachtig alsook de onderwerpen; schrijven, lezen en praten.


 

HAPPENINGS

Naast de schrijverij heeft Robert nog een gevuld bestaan. Maar, is er ergens een leuke happening dan is hij daar zeker voor te porren. Uiteraard moet het aansluiten in tijd, onderwerp et cetera, maar je kunt altijd een voorstel doen. 

 

 

SCHRIJVERIJ

Je kunt ook vragen of Robert iets voor je kan schrijven. Een verhaal, een column, een opinie, een stukje poëzie of iets waar hij zelf nog niet aan heeft gedacht..

 

 

CONTACT